Historia

Byoms är ett nytt danskt märke, det lanserades hösten/vintern 2019. Byoms mål är att kombinera snygg design med effektiva, naturliga och ekologiska produkter till rengöring, disk och luktborttagning. Vi önskar att bredda kunskapen om probiotika och de fantastiska egenskaper det har.

Vi, byoms två grundare, Rikke Stein Omby och Anja Byrial Hansen, hade under lång tid använt probiotika som kosttillskott och kände väl till mjölksyrebakteriernas fördelaktiga effekter på tarmfloran. När vi under våren 2019 fick kännedom om användningen av probiotika i rengöringsmedel blev vi lyriska, var det verkligen sant? Vi var strax i gång! Det blev research, det blev tester och tester. Beslutet var inte svårt, vi hade inget tvivel!

Probiotikans gynnsamma effekter är så fantastiska och väldokumenterade. Vi kunde se en möjlighet att lansera en produkt som vi kunde stå till 100% bakom. Den är inte bara effektiv, men också bra för miljön, planeten och våra barns framtid.

Vi beslutade oss för, att i en första omgång koncentrera oss på produkter till SPORT, FASHION och HOME. För oss var det något vi kunde relatera till, produkter vi själva använde i vardagen, hemma och ute, som vi nu inte kan vara utan.

Vi tänker hållbarhet hela vägen. Vi ska alla bli bättre på att spara på vattnet. Byoms tvättmedel, golvrengöring och diskmedel är alla superkoncentrerade och därför i mindre flaskor än normalt, vilket betyder mindre transport av vatten.

Vi hoppas att vi kan ändra dina tvättvanor!

Fräscha till och ta bort dålig lukt med våra probiotiska sprayer.

Tvätta bara när plagget är synligt smutsigt.

Hållbarhet kännetecknar våra produkter. De består av noggrant utvalda naturliga och ekologiska ingredienser. Fria från farliga kemikalier, parabener och helt utan konserveringsmedel. Vi använder endast icke allergena dofter men merparten av våra produkter är helt utan tillsatt parfym. Trots produkternas naturliga och ekologiska ingredienser kompromissar vi inte med effekten.

Naturligtvis är våra produkter inte testade på djur. De är alla godkänt dermatologiskt testade samt allergitestade.

Våra flaskor är 100% återvunna PET flaskor.

Allt vårat packemballage är helt eller delvis framställt av återvunnet material och fsc märkt papp och vi är naturligtvis tillskrivna miljøvenlig-pakning.dk.

 

 

 

Vi hoppas du får stor glädje av våra produkter och blir lika förtjust som vi.

Men se upp, det är beroendeframkallande!

Anja och Rikke